Rešen problem čestih nestanaka struje

Višednevni, kratkotrajni ali česti nestanci električne energije u pojedinim delovima grada i okolnih sela, izgleda da su konačno rešeni. U poslednjih petnaestak dana u više navrata dnevno je nestajalo struje na nekoliko minuta u naseljima Lučka Reka, Lug, Buk, Tanaskovići i Budoželja. Iako su nestanci kratko trajali, ugrožavali su procese proizvodnje u privrednim subjektima, a stradali su i kućni aparati u više domaćinstava.

Dugo se tragalo za kvarom i bilo ga je teško locirati, bez obzira na intenzivne pokušaje dežurnih ekipa tehničara iz Ivanjice i Kraljeva. Sistem je sam izbacivao sklopke u trafostanicama i onda ih ponovo vraćao u napon. To je zbunjivalo nadležne, ali su tokom jučerašnjeg dana kako saznajemo, problemu konačno ušli u trag.

Prema našim nezvaničnim saznanjima do problema u snabdevanju električnom energijom navedenih naselja, dolazilo je zbog problema sa izolatorima u jednoj od trafostanica.

Redakcija InfoLIGE je ovim povodom tražila zvanično objašnjenje od nadležnih u „EPS Distribuciji“ u Čačku, međutim odgovor do danas nismo dobili.

One thought on “Rešen problem čestih nestanaka struje”

  1. mogu da se obratim po pitanu toga prekida el energije za to je odgovoran isključivo dobavitelj ni jedna zemnja u eu to nemai nemoj u današnje vreme po pitanju toga da laže ovaj napećeni obični narod živio sam 43godine u bivšj jug republici sloveniji bijo sam samo 1put bez struje par sati preporučio bih epsu da se malo posavetuju sa njima kako to uspevaju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *