Od ponedeljka počinje naplata parkiranja i u plavoj zoni

Parking servis ivanjičkog komunalnog javnog preduzeća od ponedeljka 9. oktobra počinje naplatu parkiranja u drugoj, takozvanoj „plavoj“ zoni. Ona obuhvata ulice u širem centru Ivanjice – Milana Mihailovića sa krakom iznad zgrade MUP-a, Perse Rajević, Kej Braće Damljanović, Cvetka Zečevića i Braće Rajković. Cena parking sata biće 25 dinara, a ukoliko se plaća telefonom potrebno je u SMS poruci poslati registraciju vozila koje se parkira na broj 8322.

Novina je i da će od narednog ponedeljka biti dozvoljeno parkiranje na opštinskom parkingu ispod upravne zgrade, do gradskog parka. To će biti moguće radnim danima od 16 – 21 čas, s tim što vozila na tom parkingu ne smeju ostati duže od 7 časova ujutru narednog radnog dana. Na ovom mestu biće moguće parkirati se i subotom i nedeljom kada opština ne radi, ali se naplata usluge vrši samo subotom od 7 – 14 časova. Parking na ovom mestu pripada prvoj zoni i cena parking sata iznosi 35 dinara.

Nedeljom i državnim praznicima parking se ne plaća ni u jednoj zoni.

Povlašćena mesečna karta za stanare ulica u kojima se naplaćuje parking u „plavoj“ zoni iznosi 350, a godišnja 4.200 dinara. Pravna lica i preduzetnici koji žele mesečni zakup parkinga za svoje vozilo u ovoj zoni po povlašćenoj ceni, trebaju izdvojiti 1.200, a za godinu dana 14.400 dinara. Pogodnost povlašćene cene za parking mesto na mesečnom i godišnjem nivou u „plavoj“ zoni ne mogu imati vozila zaposlenih u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, jer ovu privilegiju koriste u „crvenoj“ zoni.

Mesečna karta za parkiranje vozila fizičkih lica iznosi 2.500 dinara koliko košta i u „crvenoj“ zoni, dok je ta cena za vozila pravnih lica 3.500 dinara.

Ukoliko želite mesečnu rezervaciju parking mesta, ona će vas koštati 10.500, a na godišnjem nivou čak 126.000 dinara.

Kartice za parkiranje u drugoj zoni mogu se od 9. oktobra nabaviti u kiosku pored zgrade opštine.

Znakovi obaveštenja o parkinzima u „plavoj“ zoni biće postavljeni do petka 6. oktobra, saznajemo u JKP „Ivanjica“, pa će broj parking mesta koja se naplaćuju dostići cifru od 316.

To ipak neće rešiti ukupan problem parkiranja u ovom gradu, posebno petkom i verskim praznicima, ali će svakako olakšati potragu za mestom gde svoje vozilo možete privremeno ostaviti, dok obavljate administrativne poslove, šoping ili ste sa društvom svratili na kafu.neplaćanje parkiranja, ako vas uhvate inkasanti, pisaće vam dnevnu parking kartu od 1.000 dinara.

You may also like...

8 Responses

  1. Ii kaže:

    I policija mora da placa parking dok je na radnom mestu, sta si docekala.

  2. Marko kaže:

    Kada ce da se resi problem sa parkiranim vozilima ispred Maxija na trgu? Tu ljudi sa decom moraju da sidju sa trotoara?

  3. Ana kaže:

    Ja zbog neodgovornosti opstinskih organa nemam prilaz kuci, a sada zele da mi naplacuju parking?

  4. Rasko kaže:

    Trebalo bi radnici mupa,telekoma,socijalnog da imaju povlascenu parking kartu u plavoj zoni ili neko nije mislio o tome.

  5. ivana kaže:

    ma bravo i treba tako…..muka mi je vise od ovih sto se parkiraju gde stignu, ne mogu u kucu da udjem petkom od automobila i traktora

  6. Vladimir kaže:

    Najbolje da krenu od Ivanjice do Prilika,ili ispred kuca,naplatiti parking,a to nazvati ljubicasta ili braon zona!!!! Sramota!

  7. Branko kaže:

    Branko, Branko….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *