Serija dobrih rezultata atletičara Javora

Atletičari Javora proteklih dana učestvovali su na više takmičenja u okviru programa  Atletskog Saveza Srbije. Aleksandra Vukosavljević postala je vicešampionka države na prvenstvu Srbije za starije juniorke koje je održano u Kruševcu (17.-18. Jun). Ona je sjajno istrčala  trku na 5.000 metara. Do same završnice borila se za titulu državne prvakinje i u finišu izgubila od iskusnije atletičarke iz Beograda. Osvajanjem srebra ostvarila je najveći uspeh u svojoj dosadašnjoj karijeri.

  • Trka je bila teška i zahtevna ali sam sve izazove izdržala i uspela da osvojim medalju. Ovo je veliki uspeh za mene. Atletiku treniram četiri godine i uz pomoć Atletskog kluba ”Javor”, trenera, Dušana Orestijevića i mog uzora, Ane Subotić, uspela sam da ostvarim najbolji rezultat u karijeri. To mi je i veliki motiv da nastavim sa dobrim treninzima i postignem još više u narednom periodu– izjavila je mlada atletičarka Javora.

IL-atlketika-drzavno-juniori-krusevac Serija dobrih rezultata atletičara Javora

U Kruševcu je 3. juna održano prvenstvo Centralne Srbije za mlađe pionire-ke za 2017. godinu. Vanja Velisavljević, u trci mlađih pionirki na 300 metara, osvojila je bronzanu medalju iza atletičarki iz Niša i Zaječara. Vanja je rođena 2006. godine i jedna je od najtalentovanijih atletičarki Srbije u svom uzrastu

  • Srećna sam što sam osvojila medalju. Moj cilj je da jednoga dana postižem rezultate kao moja klubska drugarica, Ana Subotić -izjavila je Vanja Velisavljević

IL-atleticarka-velisavljevic-vanja Serija dobrih rezultata atletičara Javora

U Beogradu je u maju održano prvenstvo Srbije za mlađe juniore. Uspešan nastup u trci na 800 metara imao je atletičar Javora, Radojko Luković. Pobedio je u trećoj kvalifikacionoj grupi, pri tom je istrčao lični rekord od 2.11,88  i zauzeo ukupno šesto  mesto u svojoj uzrasnoj kategoriji.

  • Zadovoljan sam nastupom na Državnom prvenstvu i u narednim takmičenjima potrudiću se da  ostvarim jos bolje rezultate. -izjavio je Luković.

U  trci na 200 metara zapažena je bila Jovana Bogdanović, pobedila je u sedmoj  kvalifikacionoj grupi, istrčala je lični rekord i zauzela osmo mesto u ukupnom plasmanu u svojoj uzrasnoj kategoriji.

  • Bilo je dobro, ali u narednim takmičenjima želim da budem uspešnija i osvojim medalju.- izjavila je Jovana Bogdanović.

U Kuli je održana Međunarodna ulična trka na 10.000 metara na kojoj su nastupili takmičari iz 12 zemalja. Naša olimpijka, atletičarka Javora,  Ana Subotić osvojila je bronzanu medalju. U odličnoj trci gde se konačan plasman nije znao do same završnice, bolje od Ane  bile su reprezentativke Mađarske.

  • IL-atleticarka-ana-subotic Serija dobrih rezultata atletičara JavoraProvera forme za mene pred vrlo značajna takmičenja koja me očekuju ove sezone. Dobro treniram i očekujem da budem sve bolja i spremnija za ono što sledi.- izjavila je Ana Subotić.

 

Trener Atletskog kluba ”Javor”,  Dušan Orestijević,  veoma je  zadovoljan nastupom atletičara.

  • IL-atlrtika-trener-dusko-orestijevic Serija dobrih rezultata atletičara JavoraVećina ovih takmičenja na kojima smo nastupali su državna prvenstva i nalaze se u  kalendaru Atletskog Saveza Srbije. Zadovoljan sam rezultatima, forma Ane Subotić je  u usponu i biće najbolja kada budu najvažnija takmičenja za nju. Od Aleksandre Vukosavljević, koja je veliki potencijal, u narednim takmičenjima očekujem odlične rezultate. Vanja Velisavljević, osvojenom medaljom potvrdila je da je izuzetno talentovana, takođe sam zadovoljan nastupom Radojka Lukovića i Jovane Bogdanović koji će uz dobar rad na treninzima tek pokazati prave kvalitete. Kao trener Atletskog kluba ”Javor” ponosan sam što smo oformili vrlo dobar sastav atletičara sposobnih da se nose sa najboljima u Srbiji. Postajemo sve masovniji klub i to najbolje govori o radu i uspesima u okviru tima. –zaklučio je Orestijević.

Atletičare Javora očekuje serija takmičenja a prvo na programu je prvenstvo Centralne Srbije za seniore i mlađe juniore sledećeg vikenda u Kragujevcu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *