Konkurs za srednje škole i njihove đake

Šansa za srednje škole i njihove djake! Konkurs u okviru kampanje „Evropa, to si ti“. Ukoliko ste srednjoškolac ili srednjoškolka, „od akcije“ ste i imate ideju o tome sta je potrebno vašoj školi da bude još bolja, a vi i vaši profesori još uspešniji – pretočite ideju u projekat i konkurišite za sredstva!

Konkurs za školsko takmičenje namenjen svim učenicima i učenicama srednjih škola i gimnazija iz 34 opstine jugoistocne i jugozapadne Srbije u kojima se realizuje program Evropski PROGRES biće raspisan 17. februara 2017. godine. Zainteresovani djaci će zajedno sa svojim profesorima moći da predlože projekat koji bi doprineo kvalitetnijem obrazovanju i unapredjenju uslova za rad i učenje u okviru skole. Tim koji bude imao najbolju ideju i znanje dobiće sredstva da svoj projekat sprovede u delo.

Prikupljanje prijava trajaće do 10. marta 2017, nakon čega će putem sajta Evropa to si TI biti organizovano glasanje za osam najboljih predloga, četiri iz jugoisticne i cetiri iz jugozapdne Srbije. Osam timova čiji projekti osvoje najviše online glasova će zatim učestvovati u  polufinalnom takmičenju u Nišu gde će se nadmetati u znanju o temama koje se tiču Evropske unije i procesa evropskih integracija, predstavljenih u aplikaciji Evropa za poneti. Finale takmičenja će biti održano u maju u Novom Pazaru, a dva tima koji pobede dobiće sredstva u vrednosti od 100.000 dinara za sprovodjenje predloženog projekta u delo.

Detaljne informacije o prijavljivanju, pravilma i glasanju, zainteresovani učenici i škole moći će da pronadju na sajtu evropatositi.rs.

Konkurs za učenike i njihove srednje škole deo je informativno-edukativne kampanje „Evropa, to si ti“, koju finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Republike Srbije preko razvojnog programa Evropski PROGRES. Kroz niz aktivnosti i dogadjaja u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji do juna 2017. godine, u okviru kampanje, koju sprovode Fondaciju za nove komunikacije  Dokukino i Olaf&McAteer, mladi i opšta populacija imaće priliku da saznaju više o procesu evropskih integracija kao i da se informišu o mogućnostima njihovog aktivnog učesca u samom procesu i o prilikama koje integracije omogućavaju a koje pozitivno utiču na njihov licni razvoj ali i na razvoj njihove zajednice.

Opštine obuhvaćene programom Evropski PROGRES koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varos, Priboj, Prijepolje, Raska, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Zitoradja, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medvedja, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladicin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadzin Han, Doljevac, Merosina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

Za dodatne informacije molimo vas da kontaktirate Minu Dević iz agencije Olaf&McAteer, na broj 064 64 046 25, e-mail [email protected], ili broj telefona agencije 011 33 42 955.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *