Jubilej malog fudbala u Ivanjici – Luke prve, opštinari poslednji

Od radnika do pravnika, od lekara do pekara, predstavnika lokalne samouprave i poljoprivrednika, u Ivanjici svi igraju mali fudbal.

Zahvaljujući ljubavi koja se na poseban način gaji prema ovom sportu već deset godina postoji i širi se Opštinska liga malog fudbala u ovoj srpskoj varoši. Specifično je istaći da na kraju jesenje sezone vrh tabele drže poljoprivrednici dok su na dnu opštinari. Ali valja biti iskren i priznati da suse  ovi sa začelja tek uključili u takmičenje pa će pravo lice pokazati sledeće sezone.

IL-KMF-Sljivici Jubilej malog fudbala u Ivanjici - Luke prve, opštinari poslednji

KMF Šljivići

Gledano sa ozbiljnije strane razvoja i popularizacije sporta, Fudbalski savez opštine Ivanjica može se pohvaliti da je od osnivanja lige protekla čitava decenija, a uspešnost iste se broji u ciframa.

Direktor Opštinske lige malog fudbala, Tomislav Parezanović, sa ponosom ističe napredak u svakom smislu.

  • 2006. godine smo imali sedam a danas jedanaest timova. U početku je na tribinama bio tek neki gledalac, obično rodbina i prijatelji, danas je sve puno, traži se mesto više.-kaže Parezanović.

Pored devet klubova  koji se takmiče u Opštinskoj ligi, KMF Ivanjica deli treće mesto u Drugoj ligi Srbije , a KMF Šljivići na istom je mestu ali rang niže.

  • IL-Tomislav-Tomo-Parezanovic Jubilej malog fudbala u Ivanjici - Luke prve, opštinari poslednjiKarakteristično je da sve klubove čine isključivo Ivanjičani. Puno mladića koji su napustili veliki fudbal ili se u istom nisu ostvarili posvetili su se malom fudbalu. Pored klubova iz grada tu su i ekipe sa seoskog područja, iz Osonice i Luka. Njihovi igrači čitav dan posluju na poljoprivredi ali su uveče redovno na treninzima i svim utakmicama. Od radnika do pravnika i inžinjera, svi su okupljeni u našoj ligi i svi se ravnopravno bore za svoje mesto. Ove godine pridružila su nam se  dva kluba , KMF Uprava-  koga čine igrači zaposleni u lokalnoj samoupravi(opštinari) i  Borex , u pitanju su igrači iz kompanije Matis.-priča Parezanović.

On ističe da ne postoji opština u Srbiji koja već čitavu deceniju ima Opštinsku ligu malog fudbala sa godišnjim tendencijama širenja.

  • Zahvaljujući istajnosti i dobrom radu iznedrili smo nekoliko odličnih fudbalera među kojima je i naš reprezentativac Vidan Bojović. On je na najlepši način proneo slavu ovog grada i malog fudbala. Kada već govorimo o zaslužnim pojedincima nikako ne smemo zaboraviti Jezda Samardžića i Bogoljuba Krsmanovića, dugogodišnje predsednike udruženja Lige, koji nam maksimalno pomažu, tu je i Sportski savez sa novčanim sredstvima ali veliko razumevanje imamo iz od OŠ Kirilo Savić čiju salu koristimo za odigravanje utakmica.-zaključuje direktor Lige, Tomislav Parezanović.
IL-KMF-GOLIJA Jubilej malog fudbala u Ivanjici - Luke prve, opštinari poslednji

KMF Golija

Da je razvoj malog fudbala strateški cilj Fudbalskog saveza opštine Ivanjica govori i podatak da snose  sve troškove oko registracije i ostalih potreba igrača.

Tabela Opštinske lige malog fudbala Ivanjica

  1. Luke 19
  2. 92 PS 19
  3. Boreks 12
  4. Špik 12
  5. Golija 9
  6. Bukovica 7
  7. Osonica 2
  8. Uprava 1
  9. Putevi (stanje mirovanja)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *